На Одещині планують нове будівництво укриття біля Березанської гімназії

В Одеському районі планують нове будівництво укриття біля гімназії в селі Березань Вигодянської громади. Для цього місцева влада вже замовила виготовлення проєктно-кошторисної документації. Така інформація з’явилась в електронній системі публічних закупівель “Prozorro”. Наразі мова йде лише про початок виготовлення проєкту, що стосується самого будівництва укриття, про це говорити ще зарано.

Як пишуть в техзавданні, майбутня споруда для закладу освіти має бути подвійного призначення. Із захисними властивостями протирадіаційного укриття, заглиблена, окремо розташована та одночасно вміщати в собі 150 осіб.

Укриття для цивільного захисту також повинно бути електрифіковане, мати вентиляцію, опалення від існуючої котельні гімназії, водопостачання й каналізацію. Ще мережу інтернет з покриттям всієї площі та порти для точок доступу Wi-Fi пристроїв.

По завершенню процедури, 21 березня Управління освіти, культури, молоді та спорту підписало договір з ТОВ “Таурі Компані” на суму 179,9 тис. гривень. Не пізніше закінчення цього року вони мають виготовити проєктно-кошторисну документацію (ПКД) та пройти з нею необхідну експертизу по об’єкту “Нове будівництво споруди цивільного захисту для закладу загальної середньої освіти “Березанська гімназія” за адресою: Одеська область, Одеський район, село Березань, вул.Шкільна”.

Зазначимо, що остаточна вартість майбутнього укриття біля Березанської гімназії стане відома тільки після виготовлення пакета документації та його експертизи. Далі, маючи актуальну ПКД та у разі наявності коштів в бюджеті Вигодянської громади, місцева влада має оголосити публічну закупівлю вже для безпосереднього будівництва нової захисної споруди. Саме в такому разі й тільки після завершення необхідних процедур підрядна організація зможе розпочинати роботу.

Нагадаємо, минулого літа ми писали, що Березанська гімназія протягом навчального року 2023-2024 працюватиме лише онлайн, адже у школі та поблизу закладу немає приміщення, яке можна використати бодай як найпростіше укриття. На початок навчального року в гімназії всього нараховувалось 170 учнів. Це діти 1-9 класів як із самої Березані, так із навколишніх сіл Важне і Курган. Окрім школярів, в закладі освіти працюють ще близько двох десятків робітників.

Дистанційна форма навчання обурює більшість батьків учнів Березанської гімназії, тому вони неодноразово звертались до керівництва. У лютому цього року, під час пленарного засідання сесії Вигодянської сільської ради, депутати проголосували та виділили бюджетні кошти – поки для проєктування двох нових укриттів. Окрім Березані, також профінансовано і вже укладено договір на виготовлення ПКД для будівництва захисної споруди ще й для Василівського ліцею на території громади.


Читайте також:

Новий навчальний рік: як працюватимуть школи у Вигодянській громаді ?

На Одещині у Вигодянській громаді аудитори виявили втрати на понад 1,6 млн гривень

В Березані під час ярмарку зібрали понад 54 тисячі гривень для ЗСУ

В Березані на Одещині підприємці допомогли скосити траву біля сільської гімназії

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній запис В Україні значне зростання домашнього насильства, аж на 20%
Наступний запис На вокзалі Одеса-Головна відкрили безоплатний дитячий простір
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: