Перший урок

МОН рекомендує провести перший урок у форматі пам’яті

Міністерство освіти і науки України надало рекомендації, як провести перший урок навчального року у закладах освіти. Зокрема, мова йде про пам’ять бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу.

Про це повідомляє “Вигода.Інфо” з посиланням на лист МОН від 28 серпня 2023 р. № 1/12816-23 “Про проведення Першого уроку”.

Як йдеться, національні заходи, присвячені Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, можуть бути проведені на рівні навчального закладу, кількох паралельних класів та/або на рівні класу.

Серед рекомендованих форм проведення, наступне:

  • Екскурсії до місць пам’яті, пов’язаних із військовою звитягою Українського народу;
  • Дискусійні майданчики;
  • Урок-презентація «Україна – мати. Вмій її захищати;
  • Літературна майстерня / усний журнал;
  • Конкурс плакатів «Героям слава!»;
  • Спортивні змагання «Естафета мужності» тощо.

Ключовою рекомендацією є приділення особливої уваги таким питанням, як тяглість українських військових традицій від давнини до сьогодення. Також гідне вшанування бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу. Посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі. Збереження та розвиток національних військових і обрядово-побутових традицій. Популяризація серед української молоді військової справи та здорового способу життя, фізичної культури.

При виборі місця, форм, методів та прийомів проведення заходів, вчителям варто враховувати вікові особливості учнів та можливості забезпечення класу (школи) технічними засобами навчання.

Перший урок та інші події, що віддані захисникам України, заходи присвячені дням їх пам’яті — під час підготовки вМОН рекомендують використовувати Методичні рекомендації для освітніх закладів, розроблені Українським інститутом національної пам’яті.


Читайте також:

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

забіг Попередній запис В Одеському районі бігатимуть на шану воїнам
Поховали Наступний запис В Одеському районі поховали десантника, який загинув під Бахмутом
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: