Поховали

В Одеському районі поховали десантника, який загинув під Бахмутом

Сьогодні, 29 серпня в селі Червона Гірка Одеського району поховали десантника Юрія Липадату. Воїну було 28 років, він загинув на Донеччині під час російсько-української війни. Про це повідомляє “Вигода.Інфо” з посиланням на Вигодянську сільську раду.

Його життя обірвалось 21 серпня поблизу села Іванівське Бахмутського району в Донецькій області.

— Захисник мужньо виконав свій військовий обов’язок, був відданий Військовій присязі на вірність Українському народові. Юрій був активною, життєрадісною та світлою людиною, яка ще тільки починала пізнавати життя, він вдихав на повні груди кожну його мить. Він безмежно любив життя…, – йдеться на сторінці сільради у соцмережі Facebook.

Юрій Тимофійович народився 7 травня 1995 року у селі Червона Гірка, там він і прожив все своє життя, закінчив Кам’янську школу. На захист країни він став цього року, 21 березня. Пройшов перепідготовку та направився до зони проведення бойових дій. Він був навідником військової частини А0284 та ніс службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади (80 ОДШБр).

Жителі Вигодянської громади влаштували почесний коридор для вшанування загиблого воїна. Вдячні жителі стали вздовж дороги, покладаючи квіти перед автомобілем, що перевозив тіло Героя, який пожертвував своє життя.

В селі Червона Гірка, біля рідного будинку, хлопця проводжали його найближчі родичі – батько, брати, сестри, а також усі рідні, друзі, однокласники, співбрати та громада. Всі разом утворили величезну колону, що супроводжувала Захисника від його дому до місця поховання.

Як символ прощання, Юрія поховали на сільському кладовищі де пролунали три військові постріли.


В цей день, 29 серпня вся країна схиляє голови у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Це щорічний пам’ятний день, коли вшановуються військовослужбовці й учасники добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність Батьківщини.

Дата присвячена до дня найбільших втрат української армії саме на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Символом Дня пам’яті захисників України є квітка соняшника, оскільки в серпні 2014 року багато українських воїнів загинуло на полях, де росли саме ці рослини.

Поділитись:

Один коментар до “В Одеському районі поховали десантника, який загинув під Бахмутом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перший урок Попередній запис МОН рекомендує провести перший урок у форматі пам’яті
сміття Наступний запис В Біляївці на Одещині комунальники відмовляються забирати сміття
Закрити

Вигода.Інфо

— медіа, що бере свій початок при створенні першої та єдиної інтернет-спільноти громадської ініціативи, яка своєю чергою об'єднала не лише жителів села Вигода на Одещині, але й з навколишніх населених пунктів.

Інформаційний та краєзнавчий проєкт "Жителі села Вигода" був заснований місцевим мешканцем Євгеном Волосєвичем та розпочинає свою історію в одній із соцмереж —

01 листопада 2008 року

Євген Волосєвич, редактор медіа "Вигода.Інфо"

Стрімко з роками росла кількість підписників та різні майданчики представлення спільноти, зокрема Facebook, YouTube, Blogger, Instagram, Viber, WhatsApp та Telegram.

У серпні 2023 року запущено офіційний Вебсайт - vygoda.info/, а до цього інтернет-спільнота зазнає ребрендингу у формат медіа з новою назвою "Вигода.Інфо".

Ми безперебійно працюємо вже 15 років

Кількість фоловерів сягає 17 тисяч

Назва "Жителі села Вигода" та формат інтернет-спільноти зберігся в окремій загальнодоступній групі на платформі Facebook та у месенджері Viber.


28 вересня 2023 року "Вигода.Інфо", як онлайн-медіа зареєстровано Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Ідентифікатор в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа:

R40-01424

Редактор:


Якщо Ви маєте інформацію, пропозиції та запитання - пишіть нам зручним, для Вас способом:

Е-скринька: media@vygoda.info

Fb Messenger: VygodaInfo

Telegram: @evolosevich


Підписуйтесь на нас у соцмережах: